Case Study - WPP headquaters, Geneva

Project data

  • Customer
  • WPP
  • Value
  • Confidential
  • Area
  • 1,500 sq m
  • Programme duration
  • 11 weeks
  • Completion date
  • March 2012

Overview

When WPP first engaged ISG to fit out their new Geneva headquarters, it was clear from the presentation that their aspirations were far from traditional. The challenge was to produce an innovative and buildable design across the 1,500 sq m floor that could be delivered within the budget. ISG worked closely with WPP and project managers, Turner and Townsend to engage with WPP employees via a design competition so as their ideas for the working space could also be captured. The eye-catching result with irregular shaped shelving and meeting rooms adjacent to office space is adorned with mannequins, a golf cart and even a real Fiat car! The design called for innovative lighting throughout, the latest in audio-visual equipment including numerous plasma screens, and with the reception featuring a shower of fibre optics.